Parallel Solo ouderschap

Home » Parallel Solo Ouderschap

Laatste redmiddel?

”Als er nu niet iets gebeurd, haal ik het einde van het jaar niet.” Een citaat van een ouder die jarenlang verstrikt zit in een hoog conflictscheiding.

Het contact blijf conflictueus verlopen en dit kan jou dit als ouder uitputten. Je lijdt zo onder de situatie dat je kinderen daar ongetwijfeld ook last van hebben.

Parallel Solo Ouderschap – Zwolle

De focus van Parellel Solo Ouderschap (PSO) is de ouder-kind relatie. Binnen een PSO traject wordt niet gewerkt aan het verbeteren van de relatie tussen jou en je ex. Er wordt ook niet (rechtstreeks) ingezet op het verbeteren van de communicatie tussen jullie als ouders. 

In een PSO traject zal je rust gaan ervaren. Je krijgt weer meer grip op je emoties. We zetten een (symbolische )muur tussen jou en je ex-partner.

Oefeningen

Ik werk met huiswerk zodat je tussen de gesprekken in, zelf oefeningen kan doen die jou helpen. Aan het eind van het traject zal je, je krachtiger voelen omdat jij beter weet waar jouw invloed begint, maar ook stopt. Je bent gegroeid in de rol als vader of moeder die jij graag wil zijn, ondanks de lastige fase waarin je, je bevindt.

Laat mij bijvoorbeeld eens meekijken in het onderlinge email of app verkeer. Misschien heb ik tips zodat je meer rust gaat ervaren.

Neem je contact op voor een kennismaking?

parallel solo ouderschap
blad2
cirkel van betrokkenheid

De cirkel van invloed

Binnen PSO wordt gewerkt vanuit de cirkel van invloed. In een (conflict)scheiding proberen ouders nog vaak de andere ouder te veranderen, te overtuigen. In de context van conflict leidt dit echter tot escalaties, met meer frustraties en spanningen tot gevolg. 

In een PSO traject zoeken we met jou als ouder naar waar jij wèl invloed op hebt. Tijdens individuele gesprekken wordt gewerkt met elke ouder, die hierin een hulpvraag heeft. Er is geen medewerking van de andere ouder nodig.

blad2

Je zal meer regie ervaren

Judith is geschoold in de PSO methodiek en gelooft dat door het aangaan van dit traject jij meer regie zal ervaren. Je doet wat wel werkt en stopt met wat niet werkt, omdat het dus niet werkt. Je wil het beste voor je kind en het conflict met de andere ouder kan soms je blik op de behoefte van je kind vertroebelen.

Neem contact op als je vragen hebt over dit traject of je wil aanmelden.

Vanessa Maes ontwikkelde deze visie en schreef het boek: ‘’Blijven staan ondanks de storm.’’ Haar tweede boek ”de helft van mij” raad ik van harte aan om te lezen.

foto-judith-oostenbrink

Meer weten?
Neem contact op met Judith
T: 06 – 2313 8659

Chat openen
1
Hallo
Waar kan ik je mee helpen?