Samengesteld gezin

Home » Mediation » Samengesteld gezin

Meer stress bij de kinderen

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat de vorming van een samengesteld gezin nóg meer stress bij jeugdigen kan veroorzaken dan de scheiding van de ouders. 

Jeugdigen vinden dat zij te weinig tijd krijgen om de scheiding te verwerken en te wennen aan de nieuwe volwassene in het gezin.

Jeugdigen zeggen vaak dat de nieuwe partner zich te veel en te snel bemoeit met de opvoeding. Ook moeten zij de aandacht van hun ouder delen met de nieuwe partner. 

Ten slotte blijkt dat in een stiefgezin nogal eens sprake is van verschillende opvoedstijlen en van te weinig communicatie daarover.

mediation in zwolle voor samengesteld gezin
blad2

Als ouder wil je de aandacht zo goed mogelijk verdelen

Niets is dus zo ingewikkeld wanneer gezinnen samengevoegd worden. Je komt als kind in een situatie waarin je dient samen te leven met kinderen en een volwassene die je zelf niet gekozen hebt. 

Als ouder wil je de aandacht zo goed mogelijk verdelen. En wat doe je als normen waarden van jezelf in conflict komen met die van de anderen? Hoe zorg je ervoor je dat als volwassenen communiceert met elkaar en er ruimte is voor gevoelens en moeites en elkaar blijft zien en horen?

Heb je of hebben jullie behoefte aan een gespreksbegeleider, neem contact op en we plannen een eerste gesprek. Ik werk met huiswerk zodat jullie samen, maar ook individueel aan de slag kunnen met oefeningen die je helpen elkaar beter te verstaan.

foto-judith-oostenbrink

Meer weten?
Neem contact op met Judith
T: 06 – 2313 8659

Chat openen
1
Hallo
Waar kan ik je mee helpen?